PERSATUAN SISWAZAH SABAH SESI 2015/2016

PERSATUAN SISWAZAH SABAH SESI 2015/2016

Thursday, February 12, 2009

PCP Buka Mata Penduduk Kg. Kindu


9 Februari 2009 - Program Celik Palestin (PCP) yang dianjurkan oleh Skuad Celik Palestin PSS (SCPPSS) di Kampung Kindu, Tuaran, berjaya membuka mata penduduk tentang apa sebenarnya yang sedang berlaku di Palestin, khususnya Semenanjung Gaza. Program ini, yang merupakan siri ke 4 setelah dilaksanakan di beberapa buah sekolah dan kampung lain, disasarkan kepada golongan remaja dan kanak-kanak, mengambil masa kira-kira 1 jam sahaja, dan diisi dengan tayangan dan penerangan oleh ahli SCPPSS. Seramai hampir 35 orang penduduk memeriahkan PCP Kg. Kindu melibatkan pelbagai peringkat umur dan lapisan masyarakat. Program-program susulan KRU akan diadakan di sana setiap Isnin malam Selasa.

SCPPSS, yang diketuai oleh Setiausaha PSS, Saudara Fairuz Bend dan dianggotai oleh Saudara Al-Amin Dato' Utoh Said, Saudara Renifezri Mohamed dan beberapa ahli lain, ditubuhkan sejak bermulanya siri serangan terbaru ke atas Palestin hujung tahun lepas. Program ini bermula dengan siri I yang telah diadakan di Maktab Sabah, diikuti dengan SMK Tamparuli dan seterusnya Program Qiamullail Masjid Tuaran. Skuad ini bergerak aktif memberi penerangan tentang isu Palestin yang merupakan isu aqidah dan isu manusia sejagat, selain melancarkan kempen boikot barang Israel dan promosi barangan alternatif.

Mereka yang berminat untuk menganjurkan Program Celik Palestin di tempat masing-masing secara percuma, samada institusi pengajian tinggi dan rendah, kampung atau kelompok masyarakat tertentu, dialu-alukan menghubungi Saudara Fairuz di 0138742232. PCP seterusnya akan diadakan di Surau Kampung Bangka-Bangka, Kingfisher pada malam ini, selepas Isya'.

p/s : Terima kasih kepada Saudara Ali (gambar paling bawah) yang banyak membantu berkempen mengumpulkan orang kampung menghadiri PCP Kg. Kindu!

0 comments:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons