PERSATUAN SISWAZAH SABAH SESI 2015/2016

PERSATUAN SISWAZAH SABAH SESI 2015/2016

Friday, November 27, 2009

Innalillah Adik Ivan


Sebelum ini wajah Adik Ivan menjadi ikon perangsang untuk umat yang prihatin menderma kepada Tabung Harapan PSS bagi program Lawatan Berkala Hospital. Kini tidak lagi. Setelah hampir dua tahun susuk tubuh yang tabah ini dikenali dan disantuni oleh ahli-ahli PSS, beliau akhirnya tidak dapat diselamatkan dan menghembuskan nafas yang terakhir sekitar bulan Oktober yang lepas. Kisah beliau boleh dibaca di sini. Al-Fatihah.

Hasrat asal kami menceria dan diceriakan oleh Adik Faizul yang kami kunjungi di Hospital Kota Belud lewat Sabtu tanggal 21hb November yang lepas sedikit tercalar bila dikhabarkan dengan berita tersebut oleh ibu Faizul. Berakhirnya perjuangan 2 tahun Ivan berhempas-pulas dengan kematian, dan sang ibu berkampung di hospital, tekad dan yakin dengan masa hadapan yang cerah untuk sang anak berakhir dengan sebuah kepahitan. Semoga mereka sekeluarga diberi ketabahan. Adik Ivan id ginawo sogigisom.

Teman sebelah bilik Ivan, Faizul yang beransur pulih di Hospital Likas lalu dipindahkan ke Hospital Kota Belud masih bernafas menggunakan mesin dan memerlukan tiupan motivasi berterusan supaya yakin untuk bernafas sendiri. Kegilaannya yang terkini ialah menonton DVD dan telatahnya berceloteh tidak ubah seperti dahulu. Beliau gembira menerima kehadiran kami dan bertanyakan seribu satu soalan berkaitan armor car yang kami bawa untuknya. Mujur sahaja teman serombongan kami termasuk ahli PALAPES pada petang itu. Kuatkan tekad, semoga Faizul cepat sembuh.


 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons