PERSATUAN SISWAZAH SABAH SESI 2015/2016

PERSATUAN SISWAZAH SABAH SESI 2015/2016

Wednesday, July 25, 2012

Ukhuwwah Tuaran Ke Beaufort

 
Alhamdulillah,13-15 Julai yang lalu KRU Tuaran berkesempatan menghadiri KRIS Beaufort yang bertapak selama 3 hari 2 malam di SMK Beaufort. Banyak pengalaman dan iktibar yang dapat diperoleh sepanjang berada di sana. Usai berhalaqah di Masjid Tuaran, perjalanan diteruskan dengan misi manambah ilmu dan menjalinkan ukhuwwah sesama insan di daerah Beaufort. Sepanjang perjalanan fikiran ligat membayangkan sahabat-sahabat KRU Beaufort sedang bertungkus-lumus menjayakan KRIS kali ke-2. Meskipun hajat tidak kesampaian untuk menaiki keretapi, namun segalanya dipermudahkan setelah kami sampai lewat pukul 9.45 malam. Ketibaan kami disambut mesra. Sesekali mata menerawang mencari ruang untuk berkhidmat dengan kemampuan yang ada. 

Seawal pagi lagi, berkesempatan menemani AJK Makanan berbelanja di Pekan Beaufort. Dalam kesegaran pagi, pasar tamu dijelajah. Tidak banyak bezanya dengan Pekan Tuaran. Sesekali mencari sesuatu yang ingin dibawa pulang sebagai ole-ole. Ada jugalah :)

Seperti KRIS dikawasan lain, soal Akidah, Ibadah dan Akhlak diketengahkan. Ditambah dengan pencerahan melalui LDK dan Explorace.Sungguh,pengisian yang disusun rapi. Moga-moga peserta mendapat sesuatu yang bermanfaat kepada diri mereka.

------------------------------------------ 

Pengalaman baru yang tidak boleh dilupakan ialah berkesempatan menaiki keretapi dari Beaufort ke Tanjung Aru. Alhamdulillah, teruja dan menyeronokkan! Sambil menikmati pemandangan sepanjang perjalanan, hati bersyukur kerana Allah memberi kesempatan untuk berkumpul dan bertukar-tukar pandangan dengan sahabat-sahabat dari KRU Beaufort, KRU Sipitang dan KRUKK. Bertemu tidak jemu, berpisah tidak gelisah. InsyaAllah. Ukhuwwah fillah abadan abada!! 
Emmm....inilah kepakarannya.
Grrrrrrrr....terbawa hingga ke Beaufort...?????
Latihan 'adik-adik' kah?
Siapa sangka Timb. Pengerusi PSS Tuaran akhirnya berada di Beaufort...

Tahniah buat semua!!!!!

Sumber : 
http://psstuaran.blogspot.com/2012/07/kembara-ke-beaufort.html

0 comments:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons